Jeesus Koraanissa
Jeesus ja Muhammed
Islamin monet kasvot
Islam kristinuskon valossa
Todelliset kasvot
Kristus islamissa ja kristinuskossa
Terrorismiongelman juuri
Tappaa ja kuolla Allahin nimessä
Islam, tuleva maailmanvalta?
Saatanalliset säkeet
Naisen asema islamissa
Naiset Koraanissa
Helvetissä enemistö on naisia?
Islamin lapsimorsiamet
Muhammedin opetuksia
 

Saatanalliset jakeet Koraanissa

Suura an-Najm (Tähden suura) 53:19-22

19. Oletteko sitten ajatelleet al-Latia ja al-Uzzaa 20. ja Manatia, kolmatta ja viimeistä? 21. Kuuluvatko pojat teille ja Hänelle tyttäret? 22. Mikä nurja jako!

Lainattu www.kuran.gen.tr

Now tell me about Al-Lat, Al-Uzza, and Manat, The third one, another goddess. What! For you the males and for him the females! That indeed is an unfair division.

Eräässä vaiheessa elämänsä aikana Muhammed ja hänen yhteisönsä joutuivat ankaran vainon kohteeksi. Tällöin kahdeksankymmentä kolme hänen seuraajistaan pakenivat Mekan kaupungista turvaan Etiopiaan. Etiopia oli tällöin kristitty maa eli Abyssiiniaan. Kun paine ja eristäytyneisyys lisääntyivät Muhammedia kohtaan, hän koki heikkouden hetkensä ja kelpuutti kolmen pakanajumalattaren Lat’n, Uzza’n ja Manat’n olemassaolon Allahin rinnalle. Kertomus tästä löytyy Koraanin suurasta an-Najm 53:19-22 (Tähden suura),

Kirjailija Salman Rushdie käsitteli kirjassaan tätä Muhammedin epäsuoraa monijumalaisuuden tunnustusta, jossa Allah oli keskittynyt naisjumalattariin ja Muhammed seuraajineen oli jätetty miesjumalien kanssa. Rushdie muokkasi tätä tarinaa härskimmäksi. Tästä syystä kaikki muslimit pitävät hänen kirjaansa jumalanpilkkana ja Rushdie joutuu viettämään lopun elämäänsä piiloutuneena tappouhkauksien takia.

Kun Mekan asukkaat kuulivat Muhammedin tunnustaneen Kaban muinaisten jumalattarien olemassaolon, he peruuttivat välittömästi Muhammedin karkotuksen. Ne, jotka olivat muuttaneet Etiopiaan, aloittivat paluumuuton kuultuaan Muhammedin tunnustuksesta ja Mekan asukkaiden mielen muutoksesta. Mutta kun pakenijat saapuivat takaisin Mekkaan, he kuulivat, että Muhammed kuitenkin katui tunnustustaan ja selitti sen olleen lankeemus Saatanan kuiskailuille. Tästä syystä Islam pitää Suuraa an-Najm 53:19 - 22 saatanallisina jakeina, jotka Muhammed myöhemmin hylkäsi. Salman Rushdie ei keksinyt näitä jakeita. Ne ovat olleet Koraanissa alusta alkaen ja ovat siellä vielä tänäänkin.

Suura Hajj:ssa (Pyhiinvaellussuura) 22:52 - 53, Muhammed tunnustaa virheensä ja olettaa samalla, että kaikki profeetat joutuvat Saatanan kiusattavaksi. Muhammedin mukaan Saatana yrittäisi tarjota ajatuksiaan ikään kuin ne olisivat Jumalalta saatuja. Myöhemmin Allah kuitenkin syrjäyttäisi nämä Saatanalliset jakeet uusilla ilmestyksillään ja tuomitsisi kansansa näiden uusien jakeiden perusteella. Tämän mukaan islaminuskossa Allah sallii tällaisen pahojen henkivaltojen vaikutuksen koetellakseen heikkoja muslimeja ja sulkeakseen ulos kovasydämiset.

52. Ennen sinua, oi Muhammed, emme ole lähettänyt ainoatakaan lähettilästä tai profeettaa, joiden tarkoitusperiä ei saatana olisi sotkenut. Mutta Jumala tekee tyhjäksi saatanan sekaantumiset. Jumala vahvistaa tunnusmerkkinsä, sillä Jumala on tietävä, viisas. 53. Jumala muuttaa saatanan juonet koetukseksi niille, joiden sydämet ovat turmeltuneita ja kovia. Totisesti, väärintekijät menevät pitkälle vastahakoisuudessaan.

Lainaus www.kuran.gen.tr AL-HADSH (Pyhiinvaelluksensuura) 22:52 - 5

Never did We send a messenger or a prophet before thee, but, when he framed a desire, Satan threw some (vanity) into his desire: but Allah will cancel anything (vain) that Satan throws in, and Allah will confirm (and establish) His Signs: for Allah is full of Knowledge and Wisdom: That He may make the suggestions thrown in by Satan, but a trial for those in whose hearts is a disease and who are hardened of heart: verily the wrong-doers are in a schism far (from the Truth): Hajj (Pilgrimage) 22:52-53. Yusuf 'Ali's translation

Perimmäinen kysymys Saatanallisista jakeista Koraanissa on tämä: jos Muhammed ei kyennyt erottamaan Saatanan ääntä Jumalan äänestä, voisiko Koraanissa olla muitakin jakeita, jotka Muhammed oletti tulevan Jumalalta, mutta todella tulivatkin Saatanalta? Ehkäpä koko Koraani on Saatanallista alkuperää, huolimatta Muhammedin vakaasta uskosta siihen, että Allah oli se joka ilmoitti Suurat hänelle.

Islamissa enkeli Gabriel katsotaan Pyhäksi Hengeksi. Islamin mukaan Jumalan henki eli Gabriel alunperin luotiin samoin kuin muut enkelit ja riivaajahenget. Näin ollen islamin mukaan Jumalan hengellä on syntyhetki. Islamissa henki ei siten ole jumalallinen eikä Jumalan persoona. Se on vain eräs henki, jonka tehtävänä on vaikuttaa syvää hartautta, rukouksia, paastoa, almujen antoa ja pyhiinvaelluksia. Tämän mukaisesti Islamissa ei ole olemassa minkäänlaista Jumalan Hengen ohjausta, Hengen lohdutusta eikä Totuuden Henkeä.

Paavali kirjoittaa kirjeessään Galatalaisille jo noin 500 vuotta ennen Muhammedin syntymää:

8 Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme -- vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli -- hän olkoon kirottu. 9 Toistan sen, minkä olen ennenkin sanonut: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu. (Gal. 1:8 – 9)

Apostoli Johannes kirjoittaa ensimmäisellä vuosisadalla ajanlaskun alun jälkeen Raamatun viimeisen kirjan Ilmestyskirjan lopussa seuraavasti:

18 Jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan ennussanat, minä vakuutan: Jos joku panee niihin jotakin lisää, panee Jumala hänen kärsittävikseen ne vitsaukset, joista tässä kirjassa on kerrottu. (Ilm. 22:18)

Islamin jumala on riivaajahenki, joka katsoi itselleen sopivan nimen Allah. Syvän uskonnollisuuden ja hartauden keinoin tämä Allah on sitonut uskonnolliseen orjuuteen yli miljardi muslimia.


Käännetty artikkelista “The Satanic Verses in Qur'an
Käännetty ja julkaistu kirjoittajan luvalla.