Moskeija Tunisiassa

Uskovatko kristityt kolmeen Jumalaan?

Mitä kolminaisuudella tarkoitetaan?

Antaako Raamattu ymmärtää, että Jeesus on Jumala?

Miksi Jeesuksen täytyi kuolla ristillä?

Onko Raamattu väärennettu?

Ovatko neljä evankeliumia oikeita?

Kysymyksiä ja vastauksia

Tässä osiossa esitetään yleisimpiä islamin esittämiä kysymyksiä kristinuskoa kohtaan ja vastauksia niihin.

Uskovatko kristityt kolmeen Jumalaan?
Muslimit ovat usein käsittäneet kristittyjen kolminaisuus opin väärin. He käsittävät, että kristityt palvovat kolmea Jumalaa, Isää, Jeesusta ja Pyhää Henkeä. Joskus islamissa kristittyjen Jumaliksi käsitetään jopa Isä, neitsyt-Maria ja Jeesus. Tässä vastauksessa esitetään, mitä Raamattu sanoo uskosta YHTEEN kolmiyhteiseen Jumalaan.

Mitä kolminaisuudella tarkoitetaan?
Muslimit ovat usein käsittäneet kristittyjen kolminaisuus opin väärin. He käsittävät, että kristityillä on kolme Jumalaa, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kristityt eivät kuitenkaan usko kolmeen Jumalaan vaan yhteen. Kristillisen uskon mukaan Jumala on yksi. Tässä vastauksessa selvitetään mitä Jumalan kolminaisuudella tarkoitetaan kristillisyydessä.

Antaako Raamattu ymmärtää, että Jeesus on Jumala?
Myös tämä kysymys liittyy kristilliseen kolminaisuusoppiin. Muslimit ovat usein käsittäneet kristittyjen kolminaisuus opin väärin. He käsittävät, että kristityt palvovat kolmea Jumalaa, Isää, Jeesusta ja Pyhää Henkeä. Tässä vastauksessa käsitellään miten Uuden testamentin teksti tuo esille sen, että Jeesus on Jumala.

Miksi Jeesuksen täytyi kuolla ristillä
Islam pitää Jeesusta profeettana mutta ei Jumalana. Muslimien mukaan Jeesus ei kuollut ristillä, vaan hänen sijaansa kuoli toinen mies. Kristinuskon mukaan tilanne on päinvastoin, Jeesus kuoli meidän sijaamme.

Miksi muslimit uskovat, että Raamattua on vääristelty?
Koraanissa sanotaan, että Raamatun teksti on oikea Jumalan ilmoitus. Silti muslimit yleensä uskovat, että Raamattu olisi väärennetty.

Ovatko neljä evankeliumia oikeita?
Monet muslimit väittävät, ettei neljää kanonisoitua evankeliumia ole kirjoittanut niiden oletetut kirjoittajat, että ne ovat vain osa monista evankeliumeista ja että ne valittiin vasta Nikean kirkolliskokouksessa, jossa muut evankeliumit julistettiin pannaan. Nämä muut ”evankeliumit” voisivat siis monien muslimien mielestä olla ne oikeat evankeliumit ihan yhtä hyvin kuin ne neljä, jotka ovat Raamatussa.