Jeesus Koraanissa
Jeesus ja Muhammed
Islamin monet kasvot
Islam kristinuskon valossa
Todelliset kasvot
Kristus islamissa ja kristinuskossa
Terrorismiongelman juuri
Tappaa ja kuolla Allahin nimessä
Islam, tuleva maailmanvalta?
Saatanalliset säkeet
Naisen asema islamissa
Naiset Koraanissa
Helvetissä enemistö on naisia?
Islamin lapsimorsiamet
Muhammedin opetuksia
 

Muhammedin ihmeellisiä opetuksia

Kirjoittanut Abdullah Al Araby
(hadithit kääntäjän suomentamia)

Muhammedin opetuksia on koottu ns. haditheiksi. Hadith on kuvaus Muhammedin sanoista ja teoista hänen vaimojensa, sukulaistensa ja tovereidensa kertomana. Koraanin jälkeen hadithit ovat tärkein osa islamilaista lakia, sillä niiden opetukset ovat yhtä sitovia.

Haditheja on tallennettu useisiin eri teoksiin ja niitä ovat kirjoittaneet monet eri kirjoittajat, minkä vuoksi kaikkien niiden oikeellisuudesta ei olla samaa mieltä. Kaikki tässä artikkelissa esitellyt hadithit on lainattu ”Sahih Al-Bukharista”, joka sisältää yhdeksän teosta ja tuhansia haditheja. Useimmat muslimit hyväksyvät Al-Bukharin tekstin aitoina Muhammedin sanoina. Rajallisen tilan vuoksi esittelen tässä vain muutamia esimerkkejä.

Tämän artikkelin tarkoitus on antaa lukijalle kuva Muhammedin, islamin profeetan, opetuksista. Osa näistä opetuksista saattaa tuntua järkyttävältä, osa kenties huvittavaltakin, kun taas jotkin saattavat tuntua lähinnä kummallisilta.

1. NAISET

Naiset ovat puutteellisia mieleltään ja uskoltaan
Muhammed kysyi joiltakin naisilta: ”Eikö naisen todistus ole puolet miehen todistuksesta?” Naiset vastasivat: ”Kyllä.” Muhammed sanoi: ”Tämä johtuu naisen mielen puutteellisuudesta.” (Vol. 3:826)

Muhammed sanoi naisille: ”En ole tavannut ketään, joka olisi teitä puutteellisempi mieleltään ja uskoltaan.” (Vol. 2:541)

Helvetissä suurin osa ihmisistä on naisia
Muhammed sanoi: ”Minulle näytettiin helvetin tuli ja suurin osa siellä olijoista oli naisia.” (Vol. 1:28, 301; Vol. 2:161; Vol. 7:124)

Nainen on huono enne
Muhammed sanoi: ”Huono enne on naisessa, talossa ja hevosessa.” (Vol. 7:30)

Naiset ovat haitallisia miehille
Muhammed sanoi: ”Jälkeeni en jätä mitään kärsimystä, joka olisi haitallisempi miehille kuin naiset.” (Vol. 7:33)

Naiset eivät saa pitää peruukkeja
Muhammed sanoi: ”Älä pidä ylläsi tekohiuksia, sillä Allah lähettää kirouksensa niiden naisten päälle, jotka keinotekoisesti pidentävät hiuksiaan” (Vol. 7:133)

2. SEKSI JA AVIOLIITTO

Muhammedin mieskunto on yhtä suuri kuin 30 miehen
”Anas sanoi: ’Profeetalla oli tapana käydä jokaisen vaimonsa luona tunnissa, kerran päivällä ja kerran illalla, ja heitä oli yhteensä yksitoista.’ Minä kysyin Anasilta: ’Oliko profeetalla voimia siihen?’ Anas vastasi: ’Meillä oli sanonta, jonka mukaan profeetalle oli annettu kolmenkymmenen (miehen) voima.’” (Vol. 1:268)

Muhammed nai yhdeksänvuotiaan tytön
”Aisha kertoi, että profeetta meni hänen kanssaan naimisiin kun hän oli kuusivuotias ja yhtyi häneen kun hän oli yhdeksänvuotias.” (Vol. 7:64)

Allah kiiruhtaa täyttämään Muhammedin seksuaaliset halut
Kun se Koraanin jae paljastettiin, jonka mukaan Muhammedilla oli oikeus lykätä kenen tahansa vaimonsa vuoroa yhtyä häneen, ja kun Muhammed sanoi Allahin sallivan hänen mennä naimisiin adoptiopoikansa vaimon kanssa, Aisha (yksi hänen vaimoistaan) sanoi hänelle: ”Oi Allahin lähettiläs, en näe muuta kuin että Herrasi kiiruhtaa miellyttämään sinua.” (Vol. 7:48)

Kun nainen on eronnut miehestään, hän ei voi palata tämän luo ennen kuin hän on mennyt naimisiin (ja harrastanut seksiä) toisen miehen kanssa.
Aisha kertoi: Rifaa Al-Qurazin vaimo tuli Allahin Apostolin luo ja sanoi: ”Oi Allahin Apostoli, Rifaa erosi minusta lopullisesti. Hänen jälkeensä nain Abdur-Rahman bin Az-Zubair Al-Qurazin, joka olikin impotentti.” Allahin Apostoli sanoi hänelle: ”Ehkäpä haluat palata Rifaan luo? Ei (et voi palata Rifaan luo), ennen kuin sinä ja Abdur-Rahman (impotentti mies) yhdytte toisiinne!” (Vol. 7:186)

3. IHMISOIKEUDET

Islamia täytyy levittää voimakeinoin
Muhammed sanoi: ”Minun on käsketty taistelemaan kansan kanssa, kunnes he sanovat: ’Ketään muuta ei kuulu ylistää kuin Allahia.’ Kuka tahansa sanoo: ’ Ketään muuta ei kuulu ylistää kuin Allahia,’ hänen elämänsä ja omaisuutensa minä säästän.” (muuten niitä ei säästetä) (Vol. 4:196)

Islamista luopuminen rangaistaan kuolemalla
Muhammed sanoi: ”Kuka tahansa luopuu islamilaisesta uskonnostaan, hänet tappakaa.” (Vol. 9:57)

Ei-muslimin tappanutta muslimia ei saa tappaa
Muhammed sanoi: ”Yhtäkään muslimia ei saa tappaa Kafirin (vääräuskoisen) tappamisesta.” (Vol. 9:50)

Etnistä puhdistusta tulee harjoittaa
Muhammed sanoi juutalaisille: ”Tietäkää, että maa kuuluu Allahille ja Hänen Apostolilleen (Muhammedille) ja minä tahdon karkottaa teidät tästä maasta (Arabian niemimaalta), joten jos jollakulla on omaisuutta, saa hän myydä sen.” (Vol. 4:392)

Muhammedin viimeiset sanat kuolinvuoteellaan olivat: ”Käännyttäkää pakanat (ei-muslimit) pois Arabian niemimaalta.” (Vol. 5:716)

5. IANKAIKKINEN TURVA

Pelastuksesta ei voi olla varma
Muhammed sanoi: ”Allahin kautta, vaikka olen Allahin apostoli, en silti tiedä mitä Allah tekee minulle.” (Vol. 5:266)

Jumala rankaisee kuollutta, jos tämän sukulaiset itkevät
Muhammed sanoi: ”Kuollutta rankaistaan hänen sukulaistensa itkun takia.” (Vol. 2:375)

Jos kuolleesta puhutaan pahaa, hän joutuu helvettiin
Muhammed sanoi: ”Tästä te puhuitte hyvää, ja hänelle on suotu paratiisi; tästä te puhuitte pahaa, ja hänelle on suotu helvetti. Te olette Allahin todistajia maan päällä.” (Vol. 3: 448)

Virtsa vaatteilla tuo Jumalan rangaistuksen
Muhammed sanoi: ”Kuollutta ihmistä kidutetaan haudassa, ei suuren asian tähden, vaan siksi, että hän oli likaantunut omasta virtsastaan.” (Vol. 2:460)

Pyhä sota (jihad) on vakuutus paikasta taivaassa
Muhammed sanoi: ”Joka osallistuu (pyhiin taisteluihin) Allahin asian puolesta eikä mikään muu pakota häntä siihen paitsi hänen uskonsa Allahiin ja Hänen profeettaansa, hänet Allah palkitsee, antaa hänelle osan sotasaaliista (jos hän jää henkiin) tai ottaa hänet paratiisiin (jos hän kuolee).” (Vol. 1:35)

5. LÄÄKETIEDE

Kamelin virtsan juominen tekee terveeksi
”Profeetta käski heitä seuraamaan hänen kameleitaan ja juomaan niiden maitoa ja virtsaa, joten he seurasivat kameleita ja joivat niiden maitoa ja virtsaa kunnes heidän ruumiinsa tulivat terveiksi.” (Vol. 7:590)

Kuume on lähtöisin helvetin kuumuudesta
Muhammed sanoi: ”Kuume on lähtöisin helvetin kuumuudesta, joten sammuta se (viilennä sitä) vedellä.” (Vol. 7:619)

Kärpänen juomassa parantaa
Muhammed sanoi: ”Jos kärpänen tippuu kenen tahansa teistä juomaan, hänen tulisi kastaa sitä (juomassa), sillä sen toisessa siivessä on sairaus ja toisessa parannus sairauteen.” (Vol. 4:537)

Miten lapsen ulkonäkö määräytyy
Muhammed sanoi: ”Mitä lapseen tulee, jos mies laukeaa ennen naista, tulee lapsesta miehen näköinen, ja jos nainen laukeaa ennen miestä, tulee silloin lapsesta naisen näköinen.” (Vol. 5:275)

6. MUUTA

Jos on syönyt valkosipulia, ei saa tulla pyhäkköön
Muhammed sanoi: ”Jos joku on tästä kasvista syönyt (eli syönyt valkosipulia), ei hän saa astua moskeijaan.” (Vol. 1:812)

Pahan silmän vaikutus
Muhammed sanoi: ”Pahan silmän vaikutus on todellinen.” (Vol, 7:636)

Kumpi kenkä tulee ensin laittaa jalkaan
Muhammed sanoi: ”Jos haluat pukea kengät jalkaasi, laita ensin oikea kenkä, ja jos haluat riisua kengät jalastasi, ota ensin pois vasen kenkä.” (Vol. 7:747)

Juomaan hengittäminen on pahasta
Muhammed sanoi: ”Älä hengitä juoma-astiaasi.” (Vol. 1:156)

Jumala pelottelee uskovaisiaan auringon- ja kuunpimennyksellä
Muhammed sanoi: ”Aurinko ja kuu ovat kaksi merkkiä muiden Allahin merkkien joukossa, eivätkä ne pimenny jonkun kuoleman tähden vaan niillä Allah pelottelee uskovaisiaan.” (Vol. 2:158)

Saatana virtsaa niiden korviin, jotka eivät herää rukoilemaan
Abdullah sanoi, että profeetalle oli kerrottu, että eräs henkilö oli nukkunut myöhään aamulla eikä ollut noussut aamurukoukseen. Profeetta sanoi: ”Saatana virtsasi hänen korviinsa.” (Vol. 2:245)

Haukottelu on saatanasta
Profeetta sanoi: ”Haukottelu tulee saatanasta, ja jos joku teistä haukottelee, hänen tulisi pidätellä haukotuksiaan, sillä jos joku teistä (haukotellessaan) sattuisi sanomaan ”Ha”, nauraa saatana hänelle.” (Vol. 2:158)

Tähdet ovat ammuksia, joilla Jumala iskee paholaisia
”Tähdet luotiin kolmea tarkoitusta varten, se on koristeeksi taivaalle, ammuksiksi, joilla isketään paholaisia, sekä matkalaisten oppaaksi.” (Vol. 2:158)

Käännetty ja julkaistu kirjoittajan, julkaisijan tai kustannusoikeuksien haltijan luvalla.

Incredible Teachings of Muhammed
http://www.islamreview.com/articles/incredibleteachings.shtml

Hadithin tekstejä englanniksi