answering-islam en kristen-muslimsk dialog

 

Nu har Besvarar Islam startat en Youtube-kanal där kommer vi att dela med oss intressanta klipp om Kristendomen och Islam.

Du kan även följa oss på Twitter. Via vårt Twitter-konto kommer vi att hålla er informerade om nya artiklar på Answering-Islam.

Några utvalda artiklar: 

  • Stenen som sprang iväg
    I sura 33:69 säger Allah att Israels Barn baktalade Moses. I denna artikel går vi genom hur muslimska kommentatorer och hadither förklarar versen och utlägger att Israels Barn trodde att Moses led av en könssjukdom. Men Allah rentvådde Moses genom att låta en sten springa med hans kläder när han tog ett bad. Moses följde efter stenen och hela skaran fick se honom naken och han blev befriad från anklagelserna.

  • Islam och halshuggningar
    Islamiska ISIS använder idag halshuggningar som metod för att eliminera sina fiender. Vid Islams början använde Muhammed halshuggningar för att terrorisera och förgöra sina motståndare. Detta var uppmaning från hans gud som sände ner Koranen 8:12 och 47:4 som bekräftelse att denna brutalitet var en gudomlig lag. Även efter Muhammeds död användes denna metod av hans kompanjoner som Abu Bakr, Ali och Khalid b. Walid.