Soenan Aboe Dawoed Boek 11


Volume 2, Boek 11, Nummer 2045:

Verteld door Ma’qil ibn Jasar:

Een man kwam tot de Profeet (vrede zij met hem) en zei: Ik heb een vrouw gevonden van stand en schoon, maar zij baart geen kinderen. Moet ik haar huwen? Hij zei: Nee. Hij kwam opnieuw bij hem, maar hij verbood het hem. Hij kwam tot hem de derde keer, en hij (de Profeet) zei: Trouw liefhebbende en erg vruchtbare vrouwen, want ik zal de mensen in aantal overtreffen door u.

Volume 2, Boek 11, Nummer 2116:

‘Aisja zei: “De Apostel van Allah trouwde mij toen ik zeven jaar oud was.” (De verteller Soelaiman zei: “Of zes jaar.”). “Hij had gemeenschap met mij toen ik 9 jaar oud was.”

Boek 11, Nummer 2121:

Verteld door een man van de metgezellen van de profeet:

Mohammed ibn AbdoerRahman ibn Thawban zei op het gezag van een van de metgezellen van de profeet: "Toen Ali trouwde met Fatima, de dochter van de apostel van Allah, wilde hij gemeenschap met haar hebben. De apostel van Allah verbood hem dit tot hij haar iets gaf. Ali zei: ik heb niets bij me, Apostel van Allah. De profeet zei: Geef haar je wapenjas. Dus hij gaf haar zijn wapenjas en had gemeenschap met haar."

Boek 11, Nummer 2126:

Verteld door Basrah:

Een man van de Ansar riep Basrah en zei: Ik trouwde met een maagdelijke vrouw in haar sluier. Toen ik het met haar deed, merkte ik dat ze zwanger was. (Ik vertelde dit de profeet.) De profeet zei: Ze moet de bruidschat krijgen, want zij stelt haar vagina aan jou ter beschikking. Het kind zal jouw slaaf zijn. Als ze het heeft gebaard, geef je haar zweepslagen (volgens de versie van al-Hasan). De versie van Ibn AboesSari zegt: Jullie mensen, sla haar met de zweep, of hij zei: geef hem een harde straf'.

Boek 11, Nummer 2142:

Verteld door Oemar Ibn al-Chattaab:

De profeet zei: Een man zal niet worden gevraagd waarom hij zijn vrouw slaat.

Boek 11, Nummer 2155:

Verteld door Abdoellah ibn Amr ibn al-'As:

De profeet zei: Als een van jullie een vrouw huwt of een slaaf koopt, moet hij zeggen: 'O Allah, ik vraag u voor het goede in haar in het karakter dat u haar hebt gegeven. Ik zoek mijn toevlucht bij u voor het kwaad in haar, en voor het karakter dat u haar hebt gegeven.' Als hij een kameel koopt, moet hij hij de bovenzijde van de bult vasthouden en hetzelfde zeggen.Soenan Aboe Dawoed index