ARTIKEL DAN RENCANA-RENCANA TERKINI

Halaman-halaman berikut adalah makalah-makalah yang terbaru dan terkini yang telah di tambahkan kepada Laman-laman Web Bahasa Melayu dan Bahasa Indonesia Pada Tahun 2005, 2006, 2007 & 2008 :

·         25 Julai/Juli 2008 Salam Sejahtera dalam nama Rabbani Isa al-Masih! Kali ini Kami bersyukur untuk sajikan Kisah Isa al-Masih yang Tulen, menurut  Catatan Injil Yahya (di samping Injil Lukas dahulu) dalam Bahasa Malaysia.

·         Terimalah dengan minda dan hati yang terbuka, terjemahan ‘The Politically Incorrect Guide to Islam and the Crusades – Bahagian 1  dalam Bahasa Indonesia. Semoga anda akan dapat mengenal agama Islam secara lebih tepat dan dekat lagi, melaluinya.

·         Umat Islam suka sekali menonjol-nonjolkan saudara baru mualaf mereka. Tetapi hakikatnya ialah ada juga ramai bekas umat Islam yang sudah meninggalkan Islam dan memeluk agama yang lain (terutamanya Kristian), kenalilah mereka di sini!

·         Saudara kami Muslimin dan Muslimah, telitilah dengan minda dan hati yang terbuka, sebab-sebab, khususnya lima alasan utama para bekas Muslim telah meninggalkan agama Islam.

·         31 Mac/Maret 2008 Syalom! Dan Selamat Bertemu Kembali! Kami membuka tirai dengan satu lagi Perbincangan Mengenai Istilah Allah Secara waras dan berilmiah serta melihat kenapa kalimat-kalimat seperti itu bukanlah 'hakcipta Islam' pada bila-bila masa.

·         Memperkenalkan Saudari Halimahthun dan kesaksian beliau yang cukup padat tetapi ringkas mengapa dia memeluk ajaran Isa al-Masih yang sejati sesudah mencari kebenaran dari sumber-sumber Islam.

·         Selain daripada bekas Muslimah di atas, marilah melihat ramai lagi umat Islam, dari seluruh pelusuk dunia Islam, telah memilih Rabbani Isa al-Masih, serta memeluk risalat Injil Baginda yang sejati! 

·         Kini sudah ada tanggapan DAN penyangkalan kepada karya Ahmed Deedat - Kit Combatnya dalam Bahasa Malaysia (Kit Combatnya  merupakan dakyah dan juga fitnah tidak berasas yang sengaja dilemparkan kepada umat Kristian).

·         Kupasan dan Telahaan Kepada  kumpulan Hadith Muslim yang sangat menarik dan Membuka Mata!

·         1 Oktober 2007 Saksikanlah sikap intoleransi, kekejaman, kekerasan dan kezaliman agama Islam terhadap umat yang sudah keluar daripada Islam dan memeluk ajaran Sayidina Rabbani Isa yang sejati (walau pun mereka ini telah berhijrah ke negara-negara Barat).

·         Dalam edisi yang lalu, kami telah selidiki perhubungan di antara agama Islam dan Kebenaran, sepertimana yang dijanjikan, kini kami memaparkan Bahagian kedua dan penamat kepada makalah tersebut.

·         Marilah kita selidiki kebenaran Cerita al-Quran 'Adakah Sayidina Ibrahim Pernah Berkunjung ke kota Mekkah ?' dalam Bahasa Melayu Serta Kesahihannya.

·         11 Ogos 2007 Syukur Hallelujah dan Alhamdulillah Dalam Nama  Sayidina Rabbani Isa Al-Masih. Sekali lagi kami ingin memperkenalkan satu lagi kisah benar, kesaksian seorang lagi Muslimah bernama Nur Laila, yang telah serahkan kehidupannya ke dalam tangan satu-satunya Al-Masih yang unggul itu.

·         Dalam edisi ini, kami telah selidiki perhubungan di antara agama Islam dan Kebenaran, oleh kerana dewasa ini terdapat percubaan untuk 'mengislamkan ilmu' dan cabang-cabangnya yang tertentu.

·         Marilah kita mengkaji soalan terpelihara atau tidak isi dan kandungan al-Quran itu, di dalam makalah ini : al-Quran, firman Allah yang terpelihara?

·         Ada banyak bahaya dan risiko perkahwinan antara bukan-Islam dengan umat Islam, terutamanya di Malaysia. Anda diundang untuk mengkaji sebab-sebabnya.

·         Tahun ini - 2007, telah berlaku di Malaysia satu peristiwa yang membuktikan percabulan hak asasi manusia yang cukup ketara apabila seorang wanita Islam dinafikan hak asasinya untuk meninggalkan agama Islam secara rasmi. Ikutilah diskusinya di sini. [Anda perlukan Windows Media Player untuk membukanya].

·         22 Mac/Maret 2007 Salam Damai Sejahtera Dalam Nama Al-Mukhalish al-Alam, Sayidina Isa Al-Masih. Kini kami memperkenalkan satu lagi kisah benar, kesaksian seorang Muslimah bernama Ainur, yang telah memeluk utusan dan ajaran Injil yang sejati, sesudah bergumul dan mencari cukup lama untuk kebenaran dan nur Allah (swt) yang terindah itu!

·         Umat Kristian dan pengikut-pengikut Sayidina Isa Al-Masih sebenarnya mengimani Tuhan Allah yang Maha Esa. Ikutilah bahasan Mantan Pemimpin Gerakan Muhammadiyah, Hamran Ambrie yang sangat menarik ini.

·         Apakah Rahsia Disebalik Salib Isa Al-Masih itu? Biarlah Bapak Hamran Ambrie Memberikan Ulasan yang Wajar Kepada Anda.

·         Pak Hamran juga Menjelaskan Isu Kewafatan dan Kebangkitan Sayidina Isa (as) Secara Ilmiah dan Mendalam Untuk Kita Semua.

·         Pernahkah Anda Mendengar Tilawat ul-Zabur? Kami Mengundang Anda Menikmati Koleksi Tilawat ul-Zabur ini, yang disertakan dengan Lagu-lagu Kerohanian penuh dengan taufik dan hidayah seperti berikut, Semoga Allah Memberkati Jiwa  anda:

o        Tilawat ul-Zabur 1

o        Tilawat ul-Zabur 23

o        Tilawat ul-Zabur 82

o        Tilawat ul-Zabur 92

o        Tilawat ul-Zabur 103

·         Dalam link ini terdapat Pernyataan Tulus Ikhlas Beberapa Bekas ahli Teroris Agama Islam.

 

Makalah-makalah yang telah Ditambahkan Pada: 2002-2003, 2004.

 

 

 


Indeks Utama
Answering Islam Main Site (English)